A kötés az új jóga! 6 ok, amiért érdemes kötőtűt ragadni
A kötés az új jóga! 6 ok, amiért érdemes kötőtűt ragadni

Kötni nemcsak azért érdemes, mert a végeredmény egy puha pulcsi vagy egy melengető takaró lehet, hanem azért is, mert ez a tevékenység számtalan pozitív hatással bír a mentális egészségünkre.

kotes_kep.jpg

Az átlagtól stresszesebb munkával régóta kerestem olyan hobbit, amivel teljesen ki tudom kapcsolni az agyam – semmi alattomosan bekúszó gondolat, csak az abszolút elmélyülés abban, amit csinálok.

Annak ellenére, hogy anyukám és a nagymamám évtizedek óta ...

10 dolog, amitől boldogabb leszel a kutatók szerint
10 dolog, amitől boldogabb leszel a kutatók szerint

Pontos recept nincs a boldogságra, és az is nagyon eltérő, hogy ki mitől érzi magát igazán boldognak. Szerencsére viszont vannak olyan dolgok, amiktől a kutatók szerint növelhetünk a boldogságérzetünkön.

jeremy-cai-66284-unsplash.jpg

Tárgyak helyett élményeket halmozz

A túlfogyasztás napjaink egyik legégetőbb problémája. Kutatások szerint azonban a tárgyak felhalmozása, a túlzásba vitt vásárlás könnyen vezethet lelkiismeret-furdaláshoz, önostorozáshoz. Ehelyett, az ...

Mennyit ér a bőröd?
Mennyit ér a bőröd?

Vannak, akik bankbetétben tartják a megtakarításaikat. Mások ingatlanba fektetik. Én a fürdőszoba polcomon tartom a vagyonom. Krémekben. És szérumokban. No és maszkokban. Az első bőrápolásos emlékem, amikor nagyanyám élesztőből és vízből kevert masszát ken az épp kirügyező arcomra (éljen a tinikor).  A többi pedig már történelem.

chris-knight-475123-unsplash.jpg

De mégis hogyan jutottam el a tini toniktól az antioxidáns szérumokig?

Két szó: koreai rutin .

A varázslatos 10 ...

Több könyvet olvasnál? Ezek a trükkök segítenek
Több könyvet olvasnál? Ezek a trükkök segítenek

Az olvasás több mint kellemes időtöltés: amellett, hogy kikapcsol, nagymértékben inspirál, fejleszti a képzelőerőnket és a szókincsünket is - rengeteget ad gyermek- és felnőttkorban egyaránt. A rohanós és túlterhelt mindennapokban azonban igazi kihívás időt szentelni rá. Szerencsére vannak olyan trükkök, amik segítségével akár mindennapos rutinná teheted, és a korábbinál több könyvet olvashatsz el.

nicole-honeywill-704526-unsplash.jpg

Mindig is a betűk megszállottja voltam. Mindegy, ...

Így született a történelem legismertebb illata, a Chanel N°5
Így született a történelem legismertebb illata, a Chanel N°5

„Nincs jövője annak a nőnek, aki nem visel parfümöt.” – szól Coco Chanel ismert mondata. A divat nagyasszonyának élete épp olyan titokkal és ellentmondásokkal teli, mint kultikus parfümje, a Chanel N°5 története. Michelle Marly német szerző kötete, a Coco Chanel és a szerelem illata, épp a tervező életének ezt a kevésbé ismert szegletét tárja az olvasó elé, nem is akárhogy!

instasize_190128144244.png

Ha irodalomról van szó, vérbeli mazochista vagyok: a könnyed olvasmányokat ...

A legfontosabb leckék, amiket a húszas éveink tanítanak nekünk
A legfontosabb leckék, amiket a húszas éveink tanítanak nekünk

A húszas éveink nemcsak az őrült bulikról, a kalandokról, hanem az útkeresésről, a szárnybontogatásról az első felnőtt lépéseink megtételéről és önmagunk mélyebb megismeréséről szólnak. Ha jól figyelünk, rengeteget tanulhatunk ebből az időszakból. Én két hét múlva töltöm be a harmincat, és nagyon hálás vagyok minden egyes leckéért, amire az elmúlt tíz év tanított. Mégpedig:

brooke-cagle-39570-unsplash.jpg


Ahelyett, hogy önmagad legnagyobb kritikusa lennél, legyél ...

33 mód arra, hogy idén jobban érezd magad a bőrödben
33 mód arra, hogy idén jobban érezd magad a bőrödben

Ha az új évben csak egyetlen fogadalmat tartanál be, legyen az, hogy sokkal jobban odafigyelsz magadra. Aki ugyanis jól érzi magát a bőrében, az másokhoz is pozitívabban viszonyul, jobb döntéseket hoz, sikeresebb és boldogabb életet élhet. Íme, 33 apró lépés ahhoz, hogy ezt elérhesd.

raychan-622037-unsplash.jpg

Felejtsd el a mondatokat, amik úgy kezdődnek: „Mi lett volna, ha…”

Ne félj kimondani, amit érzel, és amit gondolsz.

A kishitűség nem szexi! Ismerd el a saját ...

"Fogadjuk el, hogy a stressz nem szűnik meg varázsütésre, amint eljön a szenteste" - Interjú Herendi Katával a slow karácsonyról
"Fogadjuk el, hogy a stressz nem szűnik meg varázsütésre, amint eljön a szenteste" - Interjú Herendi Katával a slow karácsonyról

A karácsony már régen nem arról szól, amiről kellene: az öröm, a befelé figyelés, a béke és a lecsendesedés ideje helyett ez az év egyik legtúlterheltebb időszaka. Őrültek módjára rohanunk, költekezünk, mintha az ünnep attól lenne valóban boldog és értékelhető, hogy milyen ajándék kerül a fa alá vagy milyen sokfogásos menü az asztalra. A végén pedig csodálkozunk, hogy a frusztráltságon és a fáradtságon kívül nincs semmi, amit a karácsonyból ...

4 újévi fogadalom, amit mindenkinek be kellene tartania
4 újévi fogadalom, amit mindenkinek be kellene tartania

„Lefogyok, rendszeresen mozgok, jobban hajtok, megtakarítok…” – akármilyen jól is hangzanak, az újévi fogadalmak nagyon gyakran csupán a tervek szintjén maradnak meg. Holott érdemes lenne több energiát fektetni a megvalósításukba, a megfogalmazott kívánságok ugyanis gyakran az életünk azon területeire mutatnak rá, ahol fejlődnünk kellene. Az év vége közeledtével elhoztam nektek a fogadalmak azt a négy típusát, amelyeket tényleg mindannyiunknak érdemes ...

Szabadítsd fel magad! 3 módszer, amivel búcsút mondhatsz a félelmeidnek
Szabadítsd fel magad! 3 módszer, amivel búcsút mondhatsz a félelmeidnek

Mik a legnagyobb félelmeid? Mi lenne, ha hagynád őket megtörténni? Továbbra is rettegnél vagy épp ellenkezőleg: ez segítene abban, hogy el tudd őket engedni? Íme, 3 módszer, amellyel megtanulhatod, hogyan szabadulj meg a szorongásaidtól.

action-adult-adventure-1319795.jpg

A félelem szinte a kezdetektől belénk van programozva: gyerekként rettegünk a sötéttől, az ismeretlen helyzetektől, az idegenektől, a képzeletünk szülte misztikus lényektől és még megannyi mástól. Ez a belső ...

Wondering Woman

Az igazi Csodanő gondolkodik. Kíváncsi. Képben van. Nyitott. Ez a blog is neki szól.

Friss topikok

süti beállítások módosítása
https://wondering-woman.blog.hu/